Over

foto's voor flyer 009Mijn naam is Marte Hameleers, kunstschilder.
In 2003 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, tevens heb ik gestudeerd aan de Academie in Maastricht en Antwerpen. Ik heb een eigen schilders atelier waarbij ik vrij werk maak en in opdracht. Regelmatig exposeer ik bij galeries, stichtingen en musea. Daarbij geef ik nog schilder en teken lessen bij kunstschool Kumulus te Maastricht.

In mijn vrije werk schilder ik vaak figuren, de mens trekt mij aan als een mythisch, poetisch en raadselachtig wezen verbonden met de natuur. Ook dieren trekken mijn aandacht, ze hebben een open en onbevangen blik. Ik ben op zoek naar en mysterieuze wereld weg van de drukte van deze tijd.  Dieren en mensen zijn vaak te zien in grote, verlaten landschappen omringd door planten en bomen.

De techniek van de Vlaamse primitieven, fresco schilders en iconen schilders trekt mij aan. De kleuren zijn na vele jaren nog steeds heel helder en intens.  Iedere ochtend maak ik zelf mijn verf op basis van een ei, olie en pigmenten. De laatste lagen zijn in olieverf zo gaan de kleuren nog meer spreken. Verder is tekenen de basis van het schilderen, in houtskool, kleurpotlood of pastelkrijt. Ook schilder ik graag met aquarelverf.

Opdrachten zetten mij vaak op een nieuw spoor, ik vind het ontzettend interessant om te doen. Het is een uitdaging om me in nieuwe onderwerpen te verdiepen.
Zo ging er een wereld voor mij open na het verdiepen in de geologie van Limburg.

Voor meer informatie over mijn werk zie mijn website;
http://www.martehameleers.nl